11 juli 2021
16:00

Nyköpings BIS

Referat: Karlslunds IF FK - Nyköpings BIS

Det blev förlust mot Nyköpings BIS i vad som alltså var vårsäsongens sista match. Siffrorna skrevs till 0-3 efter att gästerna fått två straffar tilldömda under matchen, där den ena gick i mål medan den andra räddades av 19-årige Oscar Franck.

Karlslunds IF FK ställer upp med följande:
Oscar Franck
Edvin Tellgren – Carl Ekstrand Hamrén – Konrad Gustafsson
Oliver Kåhed – Pontus Hatula (ut ’60) – Sherwan Baderkhan – Dennis Koss – Christopher Alp
Jonathan Lundberg (ut ’78) – Filip Höijer (ut ’30)

Avbytare:
Rasmus Forsell, Mattias Lombrant (U19), Lukas Julher (in ’78), Abdi Sabriye (in ’60), Christer Lipovac, Benjamin Ibrahimbegovic (U19, in ’30)

Före matchstart tackades Edvin Tellgren av, som skulle göra sin sista match med Karlslunds IF FK innan han lämnar för IFK Norrköping. Tellgren har tillhört Karlslund i halva sitt liv, vilket kan låta länge. Men då behöver man nämna att han endast är 16 år och började spela i Karlslund som 8-åring. Han gjorde sin första seniormatch redan som 14-åring i klubben, debut i Ettan Norra som 15-åring och är efter dagens match uppe i 21 matcher och ett mål framåt i seriespel på seniornivå för en kille som nyligen slutligen 9:an på högstadiet. Han har nyss kommit hem från en samling med det svenska P16-landslaget. The sky is the limit för den killen och vi önskar Edvin all lycka i framtiden!

Matchen då? Ja, Karlslund börjar matchen bra men lyckas inte komma till några ordentliga farligheter. Efter en halvtimme kontrar Karlslund men Lundberg får inte till avslutet och minuten senare tilldöms Nyköping en straff som sitter och 0-1 till gästerna. Någon minut senare skadas Höijer och Ibrahimbegovic får hoppa in.

Första halvlek slutar 0-1, en halvlek som Karlslund gör rätt bra ändå, men där straffen givetvis är jobbig att få emot.

I den 63:e minuten skjuter Kåhed och bollen räddas på mållinjen av en försvarare. Istället ska Nyköping göra 0-2 några minuter senare efter slarv i uppspelsfasen och Karlslund blir straffade direkt. Istället för 1-1 har vi 0-2 och en rejäl uppförsbacke för hemmalaget.

I den 70:e minuten blir uppförsbacken ännu brantare då Nyköping får ytterligare en straff tilldömd till sig, men denna gång räddar Oscar Franck i målet. Tyvärr blir det ändå 0-3 lite senare och Nyköping vinner rättvist matchen.

Nu väntar en välbehövlig vila för killarna innan det är dags att kicka igång igen med en ny hemmamatch i juli. Lördag 31 juli kl. 16:00 tar vi nämligen emot Värmbols FC på Karlslund Arena.